LenetteTraint

trainer, mantelzorg,werkLenetteTraint
Onderwerpen, die betrekking hebben op mantelzorg en informele zorg bieden mij altijd goede aanknopingspunten om in de vorm van een presentatie, workshop of training aan de orde te stellen. Dit doe ik voor verschillende doelgroepen en op verschillende niveaus. Door het kiezen van verschillende werkvormen, afgewisseld met theorie kan ik het gevraagde thema op een enthousiaste en praktische wijze overbrengen én met de juiste werkvormen. De laatste 10 jaar heb ik voor o.a. Versa Welzijn, Werk &Mantelzorg, MantelzorgNL en het LOI diverse trainingen en cursussen ontwikkeld en gegeven.

Voorbeelden:
Workshop Versterk je netwerk!
Hulp vragen vindt iedereen lastig. Hoe pak je dat eigenlijk aan? Wat is een netwerk?
In deze praktisch workshop breng je je eigen netwerk in kaart. En kijken we wat je aan wie kunt vragen.

Training Werk en mantelzorg in balans!
1 op de 4 werkenden combineert zijn baan met zorgtaken. Als je langdurig en/of intensief zorgt loop je een grotere kans op langdurig uit te vallen of een burn-out. Hoe voorkom je dit? In deze praktische training ga je in vier bijeenkomsten en 1 terugkombijeenkomst aan de slag om de combinatie werk en mantelzorg beter in balans te krijgen of te houden. Je krijgt inzicht in welke zaken de balans verstoren en hoe je de balans kunt herstellen of verstevigen.

Voor MantelzorgNL:
• Geef ik de Training “Laat mantelzorg werken!” bestemd voor mantelzorgconsulenten/makelaars. Aan de hand van vragen uit de praktijk en mijn eigen ervaring met adviseren van werkgevers heb ik deze eendaagse training ontwikkeld. Hoe kunnen zij werkgevers enthousiast maken om werk en mantelzorg in hun organisatie bespreekbaar te maken? Wat is je openingszin? Hoe voer je een goed gesprek?
• Ook ontwikkelde ik een praktijkdag “Samenspel” voor cursisten van het LOI. Hoe kun je als zorgprofessional samenwerken met mantelzorgers van cliënten. Een dag met praktische opdrachten rondom de e-learning “Samenspel” van MantelzorgNL.

Voor Werk&Mantelzorg
• Ontwikkelde ik diverse workshops en trainingen voor mantelzorgende werknemers en leidinggevenden. Met verschillende onderwerpen, zoals wat is mantelzorgvriendelijk beleid en hoe doe ik dat? Hoe ga ik het echte gesprek aan met mijn medewerkers? Hoe bereid ik een gesprek voor met mijn leidinggevende. Maar ook welke wettelijke regelingen zijn er? En hoe blijf ik in balans?

Meer weten? Bel of mail me gerust voor een oriënterend gesprek.

contact